Кой ще плаща вечерята?

Малко от волейболните фенове знаят, че две от звездите на съвременния волейбол Митар Джурич и Тине Урнаут са много добри приятели извън волейболното поле и не пропускат възможност да прекарат заедно ваканциите си. Началото на приятелството им датира от 2008 година, когато двамата са състезатели на Олимпиакос (Пиреа, Гърция). На практика двамата играят заедно само един сезон, но той ги прави първи приятели. През следващите години пък все така се получава, че те играят в едно първенство в Турция или Италия, но в различни отбори. Така на практика двамата вече са натрупали доста мачове един срещу друг и са си създали традиция за всеки от тях да важи един и същи облог, а именно загубилият да плати следващата вечеря.

Този път обаче ситуацията е малко по-различна и двамата се изправят един срещу друг не на клубно ниво, а на ниво национални отбори. Това ще се случи в полуфинала на Европейската лига между Гърция и Словения. Според регламента на надпреварата за тази година, двата тима ще изиграят два мача помежду си на разменено гостуване. Като домакинството на Джурич и Гърция ще бъде на 12 юли в Солун.

"Мисля, че Тине на практика ме е побеждавал само веднъж и това се случи в първенството на Италия през сезон 2011/2012. Не мисля да развалям тази традиция, хубаво ще е той да продължи да плаща", закани се Джурич пред първия сблъсък утре.

BGvolleyball.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти