Кака със специален подарък за тифозите на Милан (видео)

Бразилската звезда Кака, който напусна Милан, написа специално писмо до тифозите на "росонерите", придружено с видео за историята в клуба. 32-годишният носител на "Златната топка" от 2007 година се завърна на "Сан Сиро" през миналото лято, след като прекара четири неуспешни години в Реал (Мадрид).

През последния сезон "червено-черните" дори не се класираха в евротурнирите, но Кака записа две важни за него постижения. Той мина котата от 300 мача (307) и котата от 100 (104) гола за Милан.

Ето написаното от Кака:

Да оставиш едно място, което наричаш дом е много трудно решение. Но вкъщи не е само мястото, където оставяме сърцето си, но и мястото, което ще носим винаги в сърцето. За мен това място е Милан.

По време на тези два периода още по-важно от успехите е начинът, по който се изградих като играч.

Този клуб ме научи на най-важното нещо за един футболист: любовта и щастието към този спорт.

Чувствата, които имам и винаги ще имам към тифозите и този клуб. Една любов, чийто символ се превърна №22.

В този момент ще трябва да оставя отново този мой дом и да посрещна едно ново предизвикателство. Подаръкът за моите тифози е нещо, на което много държа. Изоставям моя любим номер. Той остава завинаги и единствено в Милан като символ на уважение и респект за всичко, което представлявате за мен.

Хубаво е да имаш твой дом. И още по-хубаво е да получиш такава любов и подкрепа от всеки един от вас. Разчитам много на вас в този нов етап за клуба!

С уважение и респект

Кака

Играчът подписа договор с Орландо Сити, като до края на годината ще играе под наем в родния Сао Пауло с номер 8, а в Америка от януари ще се подвизава с номер 10. 

Още от Футбол свят

Виж всички