Награждават спортния талант на публиката на "Еврофутбол"

Награждаване на 18-годишната Никол Стамболийска, която спечели приза „Спортен талант на публиката“ от анкетата на „Еврофутбол“, ще се проведе на 03.04.2014 г. в Кюстендил. Младата лекоатлетка ще приеме символичен чек със сумата на своето финансиране, което е в размер на 4 000 лева. Мястото на събитието е в сградата на община Кюстендил, начален час 11:00.

Никол Стамболийска спечели убедително в анкетата на „Еврофутбол” за „Спортен талант на публиката”. Допитването се проведе през март в рамките на програма „Спортни таланти” на българския букмейкър. Никол заслужи доверието на „Еврофутбол” благодарение на получените 910 гласа от общо над 7 700 участвали в гласуването. Така тя стана 33-тият атлет, който се подпомага със средства по програма „Спортни таланти” на българския букмейкър. Останалите 32-ма бяха избрани след общонационален конкурс.

 

Сред гостите на церемонията се очаква да бъдат кметът на Кюстендил Петър Паунов, директорът на Природо-математическата гимназия "Проф. Емануил Иванов" Ани Кюркчиева, поканена е и олимпийската шампионка Тереза Маринова.

Програма „Спортни таланти“ се реализира в партньорство с фондация „Работилница за граждански инициативи”. Медийни партньори на инициативата за 2014 г. са: Дарик радио, БНР, телевизиите ТВ7, News7 и Канал 3, вестниците "Дума", "Стандарт" "Марица” и "Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и БГ НЕС, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.winner.bg, www.ngobg.info, www.chuime.bg, actualno.bg.

Анкетата „Спортен талант на публиката“ е част от програмата на „Еврофутбол“ за финансиране на млади състезатели „Спортни таланти“, която се реализира вече три поредни години. Инициативата се провежда в рамките на мащабния социален проект на букмейкърската къща „Печелиш и помагаш“. Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 16 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти