Нов глобален ТВ покер канал стартира тази година

Съвсем скоро се очаква да тръгне нов ТВ покер канал, който да предостави на покер феновете по цял свят интересно и разнообразно съдържание.

PokerCentral ще работи 24/7 и се очаква да стартира официално това лято в САЩ и Европа, като достъпът ще е възможен не само чрез телевизора, но и през мобилния телефон.

Стратегическо партньорство с POKER PROductions компанията, която е създател на High Stakes Poker, Poker After Dark и NBC’s National Heads-Up Poker Championship ще даде възможност на Poker Central да предава $25,000,000 Super High Roller Bowl турнира, в който са предвидени над $8 милиона за победителя.

Този мега турнир ще се играе в Aria Resort & Casino от 2 до 4 юли това лято, а сред потвърдилите участие засега са имената на Antonio Esfandiari, Phil Hellmuth, Phil Ivey, Erik Seidel, Scott Seiver, Sam Trickett и други известни играчи.

За тази година се предвижда да се излъчва само запис на турнира по Poker Central, но плановете на компанията за 2016 г. са този турнир както и някои други да се предават на живо.

Турнирите, разбира се, няма да са единственото нещо, което ще може да се гледа по този нов покер канал. В стартовата програма има заложени предавания за 2,000 часа, сред които обучаващи материали, новини и клюки, биографии на известни играчи, интервюта, покер филми и интересни видео материали от най-различни покер дестинации по света.

Въпреки че компанията е американска поне половината от съдържанието, което ще можем да гледаме ще бъде с фокус извън САЩ.

Poker Central са се постарали и с работния екип, който ще движи всичко зад кулисите. Сред тях са имената на Dan Russell, който през далечната 2003 г беше човекът отговорен за пускането на World Poker Tour по Travel Channel и работилият за CNN, TNT, TBS, Cartoon и други Sid Eshleman, който ще се занимава с разпространението на новия покер канал по цял свят.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти