Буфон стана легенда, но Юве не намери пътя към мрежата (видео)

След две поредни победи финалистът в предишното издание на Шампионската лига Ювентус загуби първи точки, след като не успя да спечели домакинството си на Борусия (Мьонхенгладбах) в среща от третия кръг на Група "D" - 0:0. Мачът в Торино обаче остава в историята, тъй като в него вратарят Джанлуиджи Буфон се превърна в играча с най-много минути с екипа на Юве в клубната история на "бианконерите" - 48 885.

До тази вечер германският тим няма нито точка на своята сметка, но след голяма себераздаване тимът заслужено стигна до равенството.

В другия мач от групата Манчестър Сити надви Севиля с 2:1 на "Етихад", което обаче остави Юве начело във временното класиране.

Най-спорният момент в Торино дойде в 41-ата минута, когато защитникът на гостите Алваро Домингес фаулира откъсващия се сам срещу вратаря Алваро Мората, но получи само жълт картон. Ако тук реферът беше изгонил бранителя, то нещата можеха да се развият и по друг начин.

Масимилиано Алегри заложи в предни позиции на Алваро Мората и Марио Манджукич, но през второто полувреме ги замени.

Почти през всичките 90 минути домакините превъзхождаха физически своя опонент, но не успяваха да материализират това в моментите, когато трябваше. Само за първата част футболистите в "бяло-черно" отправиха 12 изстрела към Ян Зомер, но нито един от тях не беше в очертанията на вратата.

Играчите от Мьонхенгладбах трудно удържаха Пол Погба, но и той беше доста разсеян в определени ситуации. С напредване на времето Борусия почти спря да атакува, защото състезателите видимо останаха без сили. 

Положителното за Ювентус е, че отборът увеличи на 11 срещи серията си от поредни домакинства в турнира без поражение.

След две седмици съперниците от тази вечер ще подновят битката, но на "Борусия Парк" в Германия.

ЮВЕНТУС - БОРУСИЯ (М) 0:0

 

МИНУТА ПО МИНУТА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти