Покажи кой е господарят на кухнята
Можеш ли да готвиш нещо различно от омлет, сандвичи и полуготови глупости? Можеш, защото сега ще те светнем за няколко съвсем банални дреболии и това ще ти помогне, а и ще ти даде увереност да експериментираш, когато решиш да сготвиш нещо за себе си и приятели или дори за някоя специална дама. Ако си решил да правиш спагети, трябва да прочетеш ужасно много неща, за да си подготвен. Но важното е да сложиш самите спагети след като водата заври. За да не се слепват, добави малко сол и олио.В случай, че заложиш на класическата яхния, но си объркал пропорциите и резултатът наподобява по-скоро супа, добави две-три лъжици брашно и нещата ще си дойдат на мястото.Обичаш палачинки, нали? Естествено. Всички обичат палачинки. Нашият съвет: не ги пържи с олио, а разтопи масло в тигана. Резултатът ще те шокира в крайно позитивна посока. Как правиш пържени филийки? Разбъркваш няколко яйца, потапяш филиите хляб в тях и ги пържиш? А може би си спец и добавяш малко кисело мляко към яйцата? Ако искаш да станат по-специални, пробвай да замениш киселото мляко с прясно. Колко време е необходимо за сготвянето на свинско филе? Точно тройно на това за приготовлението на пилешкото. Освен това е добре да знаеш и друго: не добавяй сол на месото, преди да го обработиш топлинно. Стяга се и по-трудно се сварява.За истински сос бешамел са ти нужни пакетче краве масло, 5 лъжици брашно и литър прясно мляко. Нищо повече.Картофеното пюре е наистина картофено, когато е направено от намачкани картофи с добавено масло, мляко и подправки. Никога, ама никога не ползвай онова картофено пюре на прах, за което твърдят, че е без консерванти. И москвичът уж бил автомобил, ама нали.За сос карбонара ти трябват само 200 г сметана, малко шунка и малко пармезан (не бъди глупак да го заменяш с кашкавал). На печените картофи им подхожда какво ли не като подправки, но нашият съвет е да заложиш на класиката - копър и чесън. Няма как да сгрешиш, освен ако след чесновата вакханалия нямаш бизнес-среща.