Гаф със стадиона поставил под въпрос лиценза на Лудогорец, има проблем и с трибуна "Моци"

Лицензът на Лудогорец е бил под въпрос. Това стана ясно днес на сесия на Общинския съвет в Разград.

Стадионът, на който шампионите играят "Лудогорец Арена",  е общинска собственост, ползва се на база договор между клуба и местната управа, предстои обявяване на процедура за отдаване на концесия, но това все още не е факт.

Че срокът на договора за ползване изтича на 8 февруари 2016 г. станало ясно случайно на заседание на комисията по управление на общинската собственост. Местните парламентаристи обсъждали бюджета за тази година и стигнали до спортното направление, тъй като част от тях са нови – избрани миналия октомври – поискали да видят на каква нормативна база се ползва спортното съоръжение. 

Общинските служители представили документа и тогава станало ясно, че срокът му изтича и практически от 9 февруари Лудогорец няма да има къде да играе. Пропускът не бил забелязан и от юристите на клуба.

Грандиозният скандал е избегнат с внасяне на извънредна докладна записка на днешната сесия. С нея се възлага на кмета д-р Валентин Василев в срок до 6 февруари да подпише анекс с Лудогорец, за да могат и следващия сезон да ползват стадиона, междувременно се очаква да е стартирала и евентуално приключила и процедурата по отдаване на концесия.

Проблемът стана повод за политически речи, кметът на Разград е първи мандат, представител на ГЕРБ и от БСП не пропуснаха да го обвиниха, че е проспал приключването на срока на договора.

В докладната лъсна още един проблем със стадиона. Оказа се, че спешно трябва да се извърши частичен ремонт на изградената преди по-малко от година трибуна "Моци". 

Имало течове и трябвало да се постави нова хидроизолация на първите 10 реда, както и да се смени окачен таван в единия сектор. Представителят на клуба Теменуга Газдова коментира, че не знае каква е стойността на ремонта, но гарантира, че той ще е за сметка на клуба. 

След извършването му Лудогорец ще си търси парите от строителната фирма или от проектанта, тъй като двамата си прехвърляли отговорността за аварията.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти