Гонзо: Вече шансовете ни за Лига Европа са минимални

Наставникът на Черно море Георги Иванов-Гонзо бе доста разочарован от поражението с 1:2 от Дунав (Русе) в Каварна. След загубата шансовете на "моряците" за класиране в Лига Европа са илюзорни.

"Загубихме, след като допуснахме много лек втори гол. Първият гол, който ни вкараха също беше доста лек. Дунав не ни изненада, играеха с дълги топки, имаха и още една чиста ситуация. Когато допускаш такива лесни голове е много трудно да победиш.

Първо направихме колективна грешка в защита, а след това не си покриваме хората при второто попадение. Създадохме ситуации, за да поведем и след това да спечелим мача. Загубихме закономерно. От четири-пет мача играем слабо, а шансовете ни за Лига Европа вече са минимални", коментира Гонзо.

"Ние сме с много малка група тази пролет, трудно се правят ротации. Добре е за младите, че играят, тъй като доста от тях натрупаха опит. Въпросът е, че в тази шестица не можахме да покажем истинското си лице. Ние не защитихме авторитета си. В крайна сметка, след като не победихме директен противник е нормално да загубим шансове, ще се борим до последно все пак. Дължи се на класа, не играем добре като отбор, много са нещата и са комплексни. Не е само в един детайл. Като започнем от подготовката, която не направихме по най-добрия начин след преместването от Турция в Гърция и сега това тежи", сподели Иванов.

"Правим селекцията, но не е коректно за играчите, които са тук. Има и още шансове, така че не можем да правим програма за подготовка, след като все още не сме загубили всички шансове за Европа", завърши Иванов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти