Куп футболни легенди ще уважат празника за 104 години Славия

На слависткия купон по повод 104-тия рожден ден на клуба, тази неделя (9 април) ще присъства цяло съзвездие от знакови футболисти на тима.

В кохортата на ветераните в бяло се откроява Александър Шаламанов, единственият българин участник на световни първенства по футбол и като скиор на зимна олимпиада. Освен двукратния №1 на България за 1963 и 1966 г. ще бъдат още неговите съотборници Михаил Мишев, Георги Харалампиев, Емануил Манолов, Петър Петров, Стоян Алексиев и др. Те са част от отбора на „Славия”, който става първият български състав класирал се на европейски полуфинал през 1967 г. Неговият капитан Димитър Ларгов, който е и първият демократично избран президент на БФС през 1991 г., също ще уважи проявата.

Тук ще са и „бели” легенди от следващото поколение като рекордьорът за клуба по брой мачове и голове с националната фланелка Чавдар Цветков и неговият партньор в славистката атака Андрей Желязков (на снимката). Заедно с футболист №1 на България за 1980 г. на тържеството ще бъдат и други техни съотборници като Милчо Евтимов, Иван Чакъров, Георги Минчев и др.

Всички присъстващи ще могат да вземат автографи от изтъкнатите слависти. Самият празник започва в 10.30 ч., с ден на отворените врати на съораженията и залите на стадион „Славия”. Два часа по-късно стартира рок концерт и демонстрация на деца от школите на „белите”. Сцената ще е пред административната сграда на ОСК „Славия” на улица „Коломан №1”. А от 15.30 на игрищата на футболната школа започва и турнирът между отбори на фенове на „белите”.

Слависткият празник на 9 април е съвместна проява на сдружение „Славия”, ОСК „Славия” и ПСК „Славия” 1913 АД и е част и от кампанията „София – Европейска столица на спорта 2018” и ще се проведе при свободен вход.

slaviasofia.com

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти