Гегард Мусаси иска да покори Bellator

Гегард Мусаси е напълно наясно с факта, че може да постигне на практика всичко, което един боец би искал в Bellator. За да направи това, той се нуждаеше от победа в дебютния си двубой миналата седмица на събитието Bellator 185. Гегард спечели със съдийско решение мачът срещу Александър Шлеменко.

Мусаси (43-6-2 в ММА и 0-0 в Bellator) подписа с организацията след четиригодишен престой в UFC, който само затвърди статута му на един от най-добрите бойци в средна категория в света, а победата срещу бившия шампион в организацията Александър Шлеменко (56-10 в ММА и 12-4 в Bellator) може да му проправи път към мач за титлата, която ще бъде заложена в боя между претендент номер едно Алесио Сакара (19-11 в ММА и 2-0 в Bellator) и настоящият носител на пояса Рафаел Карвальо (14-1 в ММА и 5-0 в Bellator).Това би могло да бъде трети пояс за иранеца от холандско гражданство, който е завоювал титлите на организациите Strikeforce и DREAM.

Мусаси сподели, че е отворен за сблъсъци в бойци от полусредна и полутежка категория:

„Имам много опции пред себе си. Искам да спечеля титлата, а после ще се ориентирам в големите имена в организацията като Рори Макдоналд. В полутежка категория има бойци като „Кинг Мо“, Райън Бейдър, Фил Дейвис, Чейл Сонън, Вандерлей Силва и „Рампейдж“ Джаксън – всички те са големи имена, с които мога да направя вълнуващи мачове.“

Въпреки петдесетте мача в статистиката си Мусаси не мисли за оттегляне от спорта. Настоящият му договор е за шест мача, които трябва да бъдат изпълнени в рамките на двадесет и осем месеца. Имайки предвид факта, че той е на тридесет и две години, този контракт ще е един от последните му на боец.„Чувствам, че кариерата ми все още е в подем, тъй като печеля срещите си, но след шест мача вероятно ще бъда на тридесет и четири или тридесет и пет години. Това е перфектна възраст за оттегляне от спорта, макар и в момента да не съм се концентрирал върху това. Резултатите от следващите ми шест мача ще покажат. В случай, че загубя повечето от тях, няма смисъл да продължавам. Спечеля ли ги обаче, ще се опитам да направя още три.“ завърши той.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти