Рийс ще сложи седма световна титла във витрината си, сребро за Клишина

Бритни Рийс спечели четвърта световна титла на открито в скока на дължина и общо седма в своята кариера. 30-годишната американка триумфира на планетарния форум по лека атлетика в Лондон с постижение от 7.02 метра (+0.1 м/сек). Олимпийската шампионка от Лондон преди пет години направи само два успешни опита във финала, които обаче й бяха достатъчни за златото.

Състезаващата се под неутрален флаг Даря Клишина спечели втори сребърен медал за Русия след този на Сергей Шубенков в бягането на 110 метра с препятствия. Тя скочи личен рекорд за сезона от точно 7.00 м за втората позиция.

Олимпийската шампионка от Рио Тиана Бартолета (САЩ) извоюва бронзовото отличие с 6.97 м. Тя изпревари само с един сантиметър европейската шампионка в зала и на открито и бронзова олимпийска медалистка Ивана Шпанович (Сърбия), която остана четвърта с 6.96 м.

"Последните няколко седмици бяха емоционални за мен, след като дядо ми почина преди две седмици. Но направих това за него и знам, че той щеше да го оцени. Аз съм по-силна личност, отколкото мисля, че съм. Чувствам се страхотно точно сега. Ще продължа към Токио 2020", каза четирикратната световна шампионка в скока на дължина Бритни Рийс след поредния златен медал в своята кариера.

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Лондон

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти