Циципас се надява да вдъхнови още гърци да играят тенис

Гръцкият тинейджър Стефанос Циципас не скри радостта си от начина, по който неговите успехи влияят на интереса към тениса в родината му. 19-годишният Циципас се изкачи до №39 в света след силно представяне в последните месеци, най-вече в Барселона, където достигна до финал.

"Много хора говореха за това, дадох доста интервюта пред водещи гръцки телевизии и други медии. Привлякох вниманието на хората. Имаше политици, които ме поздравиха, щастлив съм от вниманието към себе си", призна Циципас."Това ме мотивира да се представям още по-добре занапред и да стана дори по-популярен. Надявам се това да вдъхнови още хора в Гърция да играят тенис", добави младият талант.

На "Ролан Гарос" Стефанос Циципас ще търси първата си победа в основната схема на турнир от Големия шлем, а негов съперник в първи кръг е испанският квалификант Карлос Табернер. Ако успее да запише победа, Циципас ще се изправи срещу седмия поставен и полуфиналист от миналата година Доминик Тийм. Австриецът беше една от "жертвите" на Циципас по пътя му към финал в Барселона.

Tennis24.bg

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти