Димитър Бербатов награди “Успелите деца на България”

Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов връчи юбилейните десети годишни награди “Успелите деца на България” на своята фондация. Още преди да подпише с най-успешния английски клуб “Манчестър Юнайтед” и преди да се превърне в първия българин, шампион и голмайстор на английската Висша лига, Бербатов учреди фондация, чрез която да помага на изявените българчета в ученическа възраст да преследват мечтите си.

През всяка от десетте години стотици таланти попадат в клуба на успелите деца с постиженията си през съответната година. Над 400 изявени българчета влязоха в Клуб 2017 с успехи в изкуствата, науката и спорта през 2017 г. Те са част от отбора от победители на фондация “Димитър Бербатов” и всекидневно имат възможност да усещат подкрепата на друго успяло, пораснало дете, прославило България по целия свят с изявите си на футболния терен.

 

Стотици деца и родители присъстваха и на юбилейната церемония. Научени, че всички във фондацията са част от голямо семейство, те аплодираха успехите на другите таланти, които вече са и техни приятели. А по традиция лично Димитър Бербатов отличи най-добрите в областите “Изкуства”, “Наука” и “Спорт” в три възрастови групи.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти