Вавринка обясни за трудностите след контузията

Трикратният шампион от “Големия шлем” Стан Вавринка обясни за трудностите, които изпитва при възстановяването си от двете операции на коляното миналата година и опитите да се завърне успешно на корта през този сезон. “Първата седмица след турнира в Марсилия беше много тежка, защото се чудех дали изобщо някога ще мога да се състезавам спокойно отново. Скоро обаче започнах да се чувствам все по-добре физически. Като цяло, получават се възходи и падения, но процесът е сложен. За мен най-важното е да почна да играя отново редовно, защото вече тествах коляното в началото на годината.

Мисля, че ще имам добри шансове на “Мастърс”-а в Мадрид, като в момента не ме интересува мястото ми в световната ранглиста, защото целта ми е да си върна физическото ниво отпреди, за да мога да давам най-доброто от себе си на корта”, коментира 33-годишният швейцарец пред Surlebanc.

Според някои слухове Вавринка отново планира да работи с треньора Магнус Норман, с когото се раздели официално през октомври миналата година.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти