С юношите Байерн наби бъдещия си треньор (видео)

Между двата мача с Реал Мадрид в Шампионската лига тимът на Байерн (Мюнхен) заложи на експериментален състав, но успя да срази с 4:1 на свой терен водения от следващия си треньор Нико Ковач Айнтрахт (Франкфурт). Това беше среща от 32-ия кръг на Бундеслигата, но беше и репетиция за финала в турнира за Купата на Германия между тези два отбора на 19 май. Дебютантът Никлас Дорш вкара за Байерн в 43-ата минута, а в 76-ата точен беше и Сандро Вагнер. В 78-ата Себастиен Алер намали изоставането на "орлите", но в 87-ата Рафиня уби интригата с гол за 3:1. В добавеното време Никлас Зюле оформи крайното 4:1.@@@Домакините бяха с доста промени в състава си. Треньорът Юп Хайнкес пусна като титуляри цели четирима младоци от школата на клуба - Ларс Лукас Маи, Никлас Дорш, Меритан Шабани и Франк Евина. От тях само първият вече е дебютирал за шампионите в елита, като това се случи преди седмица. Промените в състава са заради предстоящия реванш срещу Реал Мадрид в Шампионската лига, който е във вторник. На пейката останаха Роберт Левандовски, Томас Мюлер и Хамес Родригес, а Тиаго Алкантара, Рафиня и Никлас Зюле влязоха като смени.

Ларс Лукас Маи (18 г.) е централен защитник, Дорш (20 г.) е дефанзивен халф, а Шабани (19 г.) и Евина (17 г.) са атакуващи играчи, които трябваше да помагат на Сандро Вагнер.

Това е причината и шампионите да излязат с най-младия си състав от 1971 г. насам - средна възраст на титулярите днес беше 24 г. и 35 дни.

За Байерн този мач беше без значение, докато Айнтрахт се бори за участие в Лига Европа.

@@@

Бъдещият треньор на мюнхенци Нико Ковач заложи в атака на Бранимир Хъргота и Лука Йович, а Марко Фабиан дебнеше зад гърба им.

Макар и с доста неопитни футболисти в редиците си, домакините натиснаха още от началото. Евина беше особено активен в първите минути, като често се опитваше да пробива отляво към центъра. Йович обаче имаше първия шанс за гол пред Свен Улрайх в 10-ата минута.

Постепенно обаче играта беше изравнена, а и дори гостите от Франкфурт станаха по-опасни. Така в 40-ата минутя Мият Гачинович пропусна от отлична ситуация. Само две минути след това Йович излезе сам срещу вратаря, но стреля в тялото му.

И точно в този момент Байерн успя да поведе. Сандро Вагнер беше изведен зад защитата и подаде на връхлитащия Дорш, който хладнокръвно намери целта.

През второто полувреме картината не се промени и двата отбора имаха възможности. В 63-ата Вагнер пропусна 100-процентов шанс, след като беше намерен сам срещу Лукас Храдецки, но не уцели вратата.

Изравнителният гол се виждаше в 70-ата минута, когато Фабиан засече подаване по земя, но Зюле подложи тяло и спаси.

@@@

Домакините показа отлична успеваемост на контраатаки и така паднаха оставащите им три гола. В 76-ата Вагнер вкара за 2:0, но веднага след това Алер намали. Последваха обаче попадения на Рафиня и Зюле, с което "Алианц Арена" отпразнува поредния успех на шампионите.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА ПО МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА БАЙЕРН

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АЙНТРАХТ

ГАЛЕРИЯ

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти