Страхотен скандал в Голд Коуст - атлет припадна по време на маратон, няма кой да му помогне

Голям скандал се заформи във финалния ден на Игрите на Британската общност в Голд Коуст. Шотландецът Калъм Хоукинс беше убедителен лидер в мъжкия маратон, но на 40-ия километър видимо започна да губи равновесие и да криволичи, след което се свлече в краката на феновете на един тротоар. Напълно изтощен от горещото време и влагата в Австралия, Хоукинс направи опит да продължи, но малко след това падна до една мантинела, удари се в нея и продължи да се гърчи на земята под погледите на феновете, които вместо да се опитат да помогнат, правеха снимки и селфита. 25-годишният Хоукинс все пак получи лекарска помощ и беше откаран в болница, а по-късно се завърна и при съотборниците си. Шотландецът благодари на медицинския екип и каза: “Страхотно е да се върна със съотборниците си”.

Организаторите на Игрите в Голд Коуст бяха разкритикувани остро в социалните мрежи за случилото се.

“Не може да имаме медицински лица на всеки километър от трасето”, каза директорът на организационния комитет Марк Питърс.

Един от представителите на Шотландия Пол Буш пък допълни, че се надява организаторите да на научили своите уроци след инцидента, както и всички организатори на бъдещи маратони по света, които се провеждат в подобни метеорологични условия.

След злополучния инцидент с Хоукинс титлата в маратона спечели представителят на домакините Майкъл Шели с 2:16:46 часа, следван от угандиеца Муньо Соломн Мутаи с 2:19:02 часа и от Роби Симпсън (Шотландия) с 2:19:36 часа. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти