Интер отдалечи Милан от Шампионската лига

Отборът на Милан почти сигурно няма да може да се завърне в Шампионската лига през лятото. "Росонерите" завършиха 0:0 с Интер в преиграването на "Дерби дела Мадонина" от 27-ия кръг на Серия "А". Равенството остави "червено-черните" на осем точки от вечния си съперник, който заема последното четвърто място, даващо право на участие в групите на ШЛ. До края на сезона остават само осем кръга, но освен "нерадзурите" и Лацио имат преднина от шест точки пред миланистите в битката за четвъртата позиция. Интер има 59 точки, докато Милан е с актив от 51 точки.Двубоят беше отложен на 4-и март, след като внезапно почина капитанът на Фиорентина Давиде Астори. Така месец по-късно двата гранда влязоха в битка за Шампионската лига. 

Наставникът на домакините Дженаро Гатузо бе н

аправил две промени в стартовите 11, които отстъпиха с 1:3

от Ювентус на "Алианц Стейдиъм" преди няколко дни. Наказаният Лукас Билия бе заменен от Рикардо Монтоливо, а Патрик Кутроне води атаката на мястото на Андре Силва.

Лучано Спалети пък пусна същите 11,

които разбиха с 3:0

тима на Верона през

миналия уикенд

.

Голмайсторът Икарди водеше атаката, а Перишич, Кандрева и Рафиня действаха зад него.

Преди първия съдийски сигнал легендата на "росонерите" Франко Барези занесе фланелка с №8 под "Курва Суд",

на която пишеше името на бившия играч на клуба Рей Уилкинс, който почина по-рано днес

.

Бившият английски халф има три сезона на "Сан Сиро" в периода 1984-1987 година, като именно Барези беше негов капитан.

"До смърт", гласеше транспарантът на ултрасите на "росонерите", които бяха заложи на десетата годишнина на обединения сектор в "Курва Суд".

"Курва Норд" отговори: "Да се усмихваш на бедите, така както не си го правил никога", цитирайки песента "Живея" на италианския певец Васко Роси.

Двубоят започна по-добре за интеристите, които пресираха в половината своя противник. След няколко удара, които не затрудниха Донарума, се стигна  до най-добрата възможност за миланистите. Чалхаонглу центрира от фаул, а Бонучи изпревари с глава защитата на "черно-сините", но впечатляващ рефлекс на Ханданович спря капитана на Милан от втори пореден гол за клуба.

Слаб удар на Кутроне пък не затрудни словенския страж, след като беше изведен с пета от Бонавентура в 27-ата минута.

Капитанът на Интер Мауро Икарди отбеляза гол в 37-ата минута. Аржентинецът беше изведен от Антонио Кандрева зад защитата на противника, а деветката хладнокръвно реализира, но минута по-късно попадението беше отменено с помощта на ВАР заради засада.

Втората част започна с греда на Перишич, който центрира отляво, а топката кацна върху вратата на Донарума. Секунди след това стражът на Милан сбърка и подари корнер на Интер. Последваха атаки към двете врати. Кесие стреля над горната греда, а упражнението повтори и Перишич.

В 52-ата минута Сусо изведе Кутроне, който от малък ъгъл стреля, но Ханданович изби ъглов удар.

Пет минути по-късно Икарди направи невероятен пропуск, след като стреля в аут на празна врата. В тези минути двата отбора правеха всичко, за да стигнат до победата.

Гол на Кутроне със задна ножица беше отменен заради засада в 67-ата минута. Младокът беше намерен отлично от Кесие зад защитата.

Гатузо пусна Никола Калинич, Мануел Локатели и Фабио Борини, които замениха Кутроне, Монтоливо и Бонавентура. докато Борха Валеро и Едер влязоха на местата на Рафиня и Кандрева.

В последните минути Интер изглеждаше по-свеж, но Калинич пропусна да стане герой в 91-ата минута. Борини центрира остро, а Сусо върна топката пред вратата, но хърватинът не успя да нанесе удар с глава.

Буквално в последната атака от мача, капитанът на Интер направи нов пропуск на празна врата. Той не успя да вкара след подаване на Кансело и пропусна да се разпише в трето поредно дерби и във второ поредно да донесе успеха в последните секунди.

Както е известно, есента Интер спечели с 3:2, а Икарди вкара хеттрик, като отбеляза дузпа в 92-ата минута

.

Така 168-то дерби на Милано в Серия "А" завърши без голове. Двата тима показаха, че се намират в добра форма, но точката се приема много по-добре от "нерадзурите", които дори изпуснаха победата, тъй като запазиха преднината си от осем точки пред състава на Гатузо.

@@@

Двата гранда си вкараха общо 16 гола в последните четири дербита за първенство,

но този път срещата завърши без попадение за първи път от април 2015 година

. Равенството е 55-то в калчото, а Интер остана с предимство от 11 победи - 62 на 51.

Милан във втори пореден мач с Гатузо не допусна гол от "нерадзурите".

"Росонерите" отстраниха тима на Спалети на четвъртфинал за Купата на Италия през декември, когато победиха с 1:0 след продължение.

В калчото миланистите имат две домакинства на Сасуоло и Наполи, докато Икарди и компания гостуват на Торино и Аталанта.

МИЛАН - ИНТЕР 0:0

МИЛАН (4-3-3):

Джанлуиджи Донарума, Давиде Калабрия, Леонардо Бонучи, Алесио Романьоли, Рикардо Родригес, Франк Кесие, Рикардо Монтоливо, Джакомо Бонавентура, Хакан Чалханоглу, Сусо, Патрик Кутроне.

ИНТЕР (4-2-3-1):

Самир Ханданович, Жоао Миранда, Жоао Консело, Милан Скриняр, Данило Д'Амброзио, Роберто Галярдини, Рафиня Алкантара, Марсело Брозович, Антонио Кандрева,  Иван Перишич, Мауро Икарди

СЪДИЯ:

Ди Бело

СТАДИОН:

"Джузепе Меаца", 75 000 зрители

СЪСТАВИТЕ НА МАЧА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА КЛАСИРАНЕ МАЧОВЕТЕ НА МИЛАН МАЧОВЕТЕ НА ИНТЕР ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти