Хуан Мартин дел Потро върви по план в Индиън Уелс

В началото на тяхното съперничество Давид Ферер доминираше над Хуан Мартин дел Потро. Испанецът спечели шест от техните първи осем мача, но сега нещата са по-различни. Арентинецът записа пета поредна победа срещу испанския ветеран, побеждавайки Ферер със 6:4, 7:6(3) в третия кръг на турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс. Това е първото класиране на Дел Потро за осминафиналите тук от 2013 година, когато той достигна до първия си и единствен финал (загуба от Надал).Аржентинецът дължи седмата си победа срещу Ферер на своето постоянство. Испанецът спаси първите 10 точки за пробив, но Дел Потро все пак успя да вземе своето в седмия гейм. До края на мача нямаше други пробиви и вторият сет се реши в тайбрек.

“Не можех да пробия в началото на мача. Загубих много възможности да започне още по-добре срещата и почувствах неудовлетвореност след всички тези точки. Очаквах повече шансове и в края на сета най-накрая постигнах пробив. Играх стабилно във всички сервис геймове и мисля, че бях много по-добър от него в тайбрека”, заяви след края на мача Дел Потро, който ще срещне сънародника си Леонардо Майер в следващия кръг. Той от своя страна елиминира с 6:4, 6:1 само за 75 минути японския квалификант Таро Даниел, който изненадващо изхвърли световния №13 Новас Джокович в неделя.

“Просто искам да продължа да печеля. Хубаво е, че се чувствам уверен, когато излизам на корта, и играя добре, но вървя напред стъпка по стъпка. Предстои ми да играя срещу друг аржентинец… Това ще бъде специален мач и за двама ни. Не е лесно да играеш срещу приятел”, каза още Хуан Мартин дел Потро.

Напред в турнира продължава и Милош Раонич (Канада), който отстрани Жоао Соуза (Португалия) със 7:5, 4:6, 6:2.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти