Чудесните спасявания на Георгиев отново не бяха достатъчни на Рейнджърс

Александър Георгиев записа втори пореден мач на вратата на отбора от НХЛ Ню Йорк Рейнджърс. Руският хокеист, който е роден в Русе, отново се представи на ниво и остави отлични впечатления в двубоя с Минесота Уайлд в “Медисън Скуеър Гардън”. Въпреки това домакините записаха поредна загуба с 1:4.С по два гола за Минесота се отчетоха Мик Гранлунд и Ерик Стаал. Те вкараха по един гол в първата и още по един в третата третина. Ерик Стал и Микаел Гранлунд се отличиха и с по две асистенции. Стал записа 13-ия си двубой с 4 точки в своята кариера и първо от 8 март 2015 година насам. Гранлунд за втори път се отличава с подобно постижение. Йеспер Фаст във втория период вкара почетния гол в полза на Ню Йорк.

Единственото попадение за домакините бе дело на Йеспер Фаст в 3-ата минута на втората третина.

Георгиев правеше чудеса от храброст на вратата на Ню Йорк. Той отрази 33 от 37 удара на съперника. Веднъж дори опази вратата си, избивайки шайбата с глава, а в един случай и гредата му бе на помощ.

Въпреки това Рейнджърс допуснаха 6-то поредно поражение и все повече се отдалечават от плейофите с 27 победи и 30 загуби на сметката си. Минесота пък се намира на 3-ото място в Западната конференция с 34 успеха и 20 поражения.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти