Гуардиола: Вече сме на 1/4-финалите

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не скри задоволството си от разгромната победа над Базел с 4:0 в първия осминафинал от Шампионската лига. “Гражданите” бяха безапелационни срещу швейцарския тим и решиха всичко в своя полза още до почивката. Много силен мач изигра авторът на два от головете Илкай Гюндоган, който заслужи специалните похвали на Гуардиола.“Отличен резултат, след който вече почти се класирахме за 1/4-финалите. Елиминациите в Шампионската лига никога не са лесни. Това са 180 минути футбол, в които нямаш право на подценяване. Ще се отнесем максимално сериозно и към реванша”, заяви Пеп.

“Гюндоган е невероятен футболист. През миналия сезон той пропусна много мачове заради контузия. Сега сме много доволни както от играта му, така и от личностните му качества”, каза каталунският специалист.

“Всичко върви добре за нас. Имаме добра преднина във Висшата лига, близо сме до 1/4-финалите в Шампионската лига, а вече сме на финал и в турнира за Купата на Лигата. Мислим мач за мач. Сега най-важен е този в понеделник за Купата на Англия”, обобщи Гуардиола.

Още от Футбол свят

Виж всички