Левски Лукойл тръгна с успех в групите на ФИБА Къп (галерия)

Левски Лукойл се поздрави с хубава победа в първата си среща от груповата фаза на ФИБА Къп. Шампионите надиграха по всички показатели носителите на Купата на Украина от Днипро (Днепропетровск), за да триумфират напълно заслужено с 83:65.Срещата в зала "Универсиада" започна с едноминутно мълчание в памет на Патрик Бауман. Генералният секретар на ФИБА Европа почина на Младежките олимпийски игри на 51-годишна възраст.

Неособено убедително начало на Левски Лукойл позволи на украинския тим да поведе с 12:16, но в последствие шампионите на България се разиграха и след серия от 8-0 поведоха с 20:16. В крайна сметка първата част завърши с аванс от 26:23 в полза на българите, които бяха вкарали 5/11 от тройката. Втората част започна с 9 поредни точки за “сините”, балгодарение на които разликата прехвърли десетте точки, а Днипро така и не намери начин да се върне в мача.

До почивката стабилната игра в нападение за домакините продължи, а в комбинация със здравата защита доведе до само 8 точки в българския кош за този период и двата тима се прибраха в съблекалните при 50:31 в средата на двубоя.

Столичани останаха начело в резултата и през цялата трета четвърт, а макар Днипро да свали част от изоставането си, разликата в полза на Левски Лукойл бе добра и преди финалните 10 минути - 67:51. В тях срещата се доиграваше, а българите показаха настроение и затвориха нещата в своя полза при краен резултат от 82:65.

След седмица в София пристига финландския Катая Баскет, който отстрани Рилски в квалификациите, а сега ще гостува на Левски Лукойл за второто поредно домакинство на "сините". Днипро пък приема гръцкия Арис (Солун).

Деян Иванов и Патрик Рембърт вкараха по 18 точки за победата на Левски Лукойл, докато Христо Захариев, Божидар Аврамов и Ръсел Робинсън се отчетоха с по 10. За украинците най-резултатен бе Кирило Натяжко с 11 точки.

ГАЛЕРИЯ

Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ - ДНИПРО 83:65 (26:23, 24:8, 17:20, 16:14)

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ:

Патрик Рембърт, Божидар Аврамов, Христо Захариев, ДЕян Иванов, Калоян Иванов (Милиовое Мийович, Ръсел Робинсън, Асен Великов)

ДНИПРО:

Олександър Мишула, Олександър Кушниров, Павло Ревзин, Станислав Тимофейенко, Максим Закурдаев (Роман Бондарчук, Андрий Кожемялкин, Кирило Натяжко, Вадим Прокопенко, Анатолий Шундел, Олександър Сизов)

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти