Манчестър Юнайтед иска нова промяна в трансферния прозорец

Манчестър Юнайтед е в основата на коалиция, която желае връщането на затварянето на трансферния прозорец отново в края на месец август, съобщава “Дейли Мейл”. През това лято за пръв път бе приложена на практика гласуваната в края на миналата година промяна, която гласеше, че прозорецът ще затвори в деня преди откриването на сезона във Висшата лига. Експериментът е бил отчетен като неуспешен от клубовете, твърди изданието. "Червените дяволи" успяха да привлекат само трима нови футболисти, а мениджърът Жозе Моуриньо остана недоволен от селекцията на своя тима.

Завръщане към старата система вероятно ще бъде приветствано и от останалите големи клубове в Англия, които са на мнение, че в момента са поставени в неравностойно положение спрямо конкурентите си от Континента.

Това лято в такава ситуация най-вече изпадна Челси, когато “сините” от Лондон загубиха Тибо Куртоа, преминал в посока Реал Мадрид, и трябваше спешно да бъде намерен заместник. Те все пак успяха да устоят на подобно положение с другата си голяма звезда - Еден Азар.

Друг от големите клубове - Тотнъм пък изобщо не успя да привлече нито едното ново попълнение.

Част от клубовете са на мнение, че промяната е дошла с година по-рано, тъй като Световното първенство в Русия също е скъсило възможностите за работа на трансферния пазар и евентуална по-лесна аклиматизация към новите условия. Дебат по темата ще бъде проведен на среща на клубовете от Премиър лийг през ноември, когато се очаква да бъде проведено и ново гласуване по темата. Поне половината от тимовете в най-високото ниво на английския футбол трябва да покрепят предложението за промяна, за да може то да стане факт през следващото лято.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти