Уникално! Италианска спортистка бе наказана да не се състезава 26 години…

Италианската състезателка по ММА Мара Борела получи безпрецедентното наказание от … 26 години за нарушаване на антидопинговите правила, съобщи MMA Today. Това решение бе взето от Италианската антидопинг агенция.Този интересен факт изплува от биографията на поставената под №13 в ранглистата на UFC в категория “муха” Мари Ромеро Борело (12-5 ММА).

Мара Ромеро Борело стана първата италианка постигнала победа в UFC, след като през 2017 година тя победи чрез събмишън в първия рунд Калиндра Фария.

Любопитното е, че Италианската Антидопинготва Агенция през 2014 година, е наказала Мара за 15 години заради продажба на забранени стимуланти

, а сега периодът на дисквалификация е удължен до 2044 заради нарушение на забраната, наказан боец да се състезава по време на наказание.

Ромеро Борела и нейният приятел ръгбистът Филипо Мазерати съвместно са участвали в група, която е разпространявала допинг и наркотици, включително марихуана и кокаин, в барове, нощни клубове, спортни площадки и спортни зали.

С оглед на разследването, което е продължило 2 години, са били повдигнати обвинения срещу Мара, приятелят й и още 33 души, 31 от тях са сключили сделка с прокуратурата.

Американската Антидопингова Агенция не трябва да се съобразя с Италианската Антидопинговата Агенция, така че не се знае как тази новина ще се отрази на кариерата на Мара Ромеро Борела в MMA.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти