Клоп: Глупости са твърденията, че играем срещу Тотнъм в удобен момент

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи твърденията, че сега е удобен момент тимът му да се изправи срещу Тотнъм, като "глупости". Мърсисайдци ще гостуват на "Уембли" утре, а "шпорите" ще бъдат без Юго Лорис и Деле Али, които са контузени. Клоп, както и колегата му Маурисио Почетино, отхвърлиха мненията, че лидерът на Тотнъм Хари Кейн е изморен и има нужда от по-дълга почивка."Всички знаехме, че след световното първенство, особено след като Англия стигна толкова далече, играчите няма да имат почивка. Хари игра от първия мач, това означава две седмици почивка, което е нищо. Всички имаме нужда от почивка. Той не може да получи такава по отношение на мачове, но ще намери формата си. Той не е в слаба форма. Просто е от толкова високо ниво, че хората се питат дали това е Хари Кейн от миналия сезон", коментира Клоп."Ние събираме всички играчи и създаваме отбор, а това е трудно. Имаш нужда от време, а пред теб има тестове всяка седмица или на всеки три дни. Ако погледнем състава на Тотнъм, те могат да заменят дори Али и Лорис. Те имат много добър състав и са свикнали с различни ситуации. Въобще не мисля, че това е перфектният момент, за да играем срещу тях", допълни германецът.

Мениджърът сподели, че играчите на Ливърпул, които играха в националните си отбори, са се завърнали в добро състояние, но поясни, че ще трябва да прави ротации: "Имаме седем мача за 23 дни, така че съставът ще бъде много важен. С този брой мачове, ще трябва да правим ротации. Състоянието на Адам Лалана не е много сериозно, но той няма да бъде на разположение за уикенда".

"Все още не знаем колко добри можем да бъдем. Трябва да бъдем много по-постоянни", каза още той. Клоп коментира и новото попълнение Фабиньо, който още не е дебютирал за тима: "Той можеше да играе досега, но други са една стъпка пред него. Те знаят повече за това, което правим, и се справят отлично. Неговото време ще дойде. Той идва от друго първенство и досега е играл в напълно различна система. Той ще ни помогне в дългосрочен план."

Още от Футбол свят

Виж всички