Серина започна колебливо, но после отвя Плишкова

Носителката на 23 титли от “Големия шлем” Серина Уилямс продължава победния си ход на тазгодишното издание на US Open. На 1/4-финалите тя срази Каролина Плишкова с 6:4, 6:3 в своя мач номер 100 на “Артър Аш”. Чехкинята нямаше загубен сет от началото на турнира, но днес разочарова с представянето си. Въпреки че доминираше в началото и стигна до пробив, тя много бързо започна да допуска голям брой непредизвикани грешки и улесни задачата на по-малката от сестрите Уилямс.

“Благодаря на публиката, която ме подкрепяше толкова всеотдайно. Чувствах се зле, защото в първите минути играех зле и ги разочаровах. Миналата година по това време родих, така че няма какво да доказвам. Стремя се да играя освободено и да давам най-доброто от себе си във всеки мач. Загубих последните си два полуфинала тук и съм мотивирана този път да участвам в мача за титлата”, сподели след победата Уилямс.Плишкова поведе с 3:1 в първия сет най-вече благодарение на многото грешки на противничката си. Преднината на чехкинята можеше да стане дори по-голяма, но Серина спаси три точки за втори пробив. Постепенно фаворитката вдигна нивото на играта си и за Плишкова стана трудно. Пробивът беше върнат в осмия гейм, а при 5:4 в своя полза Уилямс измъкна най-оспорвания гейм в целия мач и сякаш отчая Плишкова.

Вторият сет стартира с тотално надмощие на американката. Тя удължи серията си до 8 поредни спечелени гейма, но в един момент се отпусна и това можеше да й струва скъпо. При 0:4 Плишкова върна единия пробив, а малко по-късно имаше три поредни възможности да заличи и втория, но точно тогава сервисът на Уилямс я измъкна от трудната ситуация.

До края Серина нямаше проблеми. Тя приключи двубоя с ас номер 13 и закръгли директените си точки от сервис от началото на турнира на 60.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти