Слоун Стивънс продължава защитата на титлата си

Американката Слоун Стивънс продължава защитата на титлата си на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като в среща от четвъртия кръг на турнира се наложи с 6:3, 6:3 над белгийката Елизе Мертенс.Срещата продължи само час и 28 минути, а третата в схемата Стивънс показа много солидна игра в хода на целия двубой. Много важна роля за успеха на американката изигра и отличният й начален удар, като тя записа впечатляващите 83 процента на първи сервис. На другия полюс бе играта на Мертенс, която вкара едва 56 процента от първите си начални удари и записа цели 35 непредизвикани грешки.

В четвъртфиналите на турнира Стивънс ще играе с Анастасия Севастова. Латвийката, поставена под номер 19 в основната схема, се наложи над седмата Елина Свитолина (Украйна) с 6:3, 1:6, 6:0.

Мачът продължи едва 83 минути и премина през серия драматични обрати. В първия сет предимството бе изцяло на страната на Севастова, която реализира пробови в първия и деветия гейм и бе безгрешна при своето подаване. След това обаче настъпи спад в нейната игра и Свитолина спечели втория сет след три пробива и едва 27 минути игра. Още по-кратък се оказа третият сет, който приключи за 22 минути. Съпротивителните сили на Свитолина изведнъж приключиха и тя не успя да вземе дори гейма на съперничката си.

Програмата от осминафиналите на турнира при дамите продължава по-късно тази вечер с двубоите Медисън Кийс - Доминика Цибулкова, Арина Сабаленка - Наоми Осака, Маркета Вондрушова - Леся Цуренко и Карла Суарес Наваро - Мария Шарапова.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти