Украинка измъчи Слоун Стивънс, Винъс чака среща със сестра си

Шампионката от миналата година Слоун Стивънс се класира за третия кръг на US Open, но изхаби много нерви и усилия в мача с неизвестната украинка Анелина Калинина. Стивънс можеше да загуби в два сета, но се събра в най-важните моменти и направи обрат срещу 134-ата в световната ранглиста Калинина - 4:6 7:5 6:2.Украинката игра много агресивно в началото на мача и с лекота стигаше до точки за пробив. Стивънс пък определено имаше проблеми със сервиса си и логично отстъпи с 4:6. Фаворитката на домакините дръпна с два пробива във втория сет, но Калинина изравни при 5:5 и постави съперничката си под напрежение. Веднага последва нов пробив за американката и тя затвори сета със 7:5. Калинина не оказа повече съпротива и Стивънс вече мисли за следващата си противничка, а тя е бившата №1 в света Виктория Азаренка.

Напред продължава и Винъс Уилямс. Ветеранката се справи с камила Джорджи от Италия в два сета -  6:4, 7:5. Джорджи имаше своите шансове в края на втория сет, но не ги използва.

В третия кръг Винъс почти сигурно ще играе срещу сестра си Серина, която има лесна задача срещу Карина Витхьовт (Германия) в първия мач от вечерната сесия в Ню Йорк днес.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти