Челси приготви милионите за Облак

С оглед на нежеланието на Тибо Куртоа да продължи да бъде първи вратар на Челси и очертаващото се негово преминаване в Реал Мадрид, “сините” не стоят безучастни, а имат готов вариант. Лондонският тим вече е подготвил необходимите средства, чрез които да активира освобождаващата клауза в договора на един от най-актуалните вратари в Европа - Ян Облак от Атлетико Мадрид. Mundo Deportivo твърди, че Роман Абрамович е склонен да брои 100 милиона евро, за да може Маурицио Сари да има на свое разположение словенския страж. По-рано през лятото Челси бе кандидат и за Алисон, който предпочете Ливърпул, както и Хосе Рейна, който в момента е част от Милан, след като преди това игра за Сари в Наполи.

Куртоа бойкотира тренировките на Челси вече два дни поред, като така се надява да накара ръководството да капитулира пред исканията му и да го продаде на Реал още в рамките на настоящия трансферен пазар. Прозорецът на Острова затваря този четвъртък.

Облак вече се присъедини към лагера на Атлетико и дори игра 45 минути срещу Арсенал в една от контролите на столичани. “Дюшекчиите” вече взеха друг вратар през лятото, привличайки Антонио Адан от Бетис.

Очаква се развитие около бъдещето на Облак и Куртоа да има в близките часове. Словенецът е №1 в списъка на Сари на неговата позиция, а ако не се стигне до сделка, Челси ще се обърне към Кепа Арисабалага от Атлетик Билбао или Джак Бътланд от Стоук Сити.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти