Царско село се готви с осем нови футболисти (видео+снимки)

Отборът на Царско село продължава усилената си подготовка за новия сезон. Тимът от София отново е воден от Никола Спасов, който стартира миналия шампионат начело на отбора, но след това замина за Казахстан. До момента новите футболисти са осем - ветеранът Веселин Минев, опитният Николай Дюлгеров, полузащитниците Емануил Манев, Владимир Семерджиев и Пламен Тенев, сърбинът Марко Прлевич и вратарите Кристиян Кацарев и Росен Андонов. С тима тренират и крилата Петър Тончев и Илиян Йорданов, които обаче все още не са подписали договори.

“Тук има много добра база и може да се мисли само за футбол. Целта ни е първото място, въпреки че тази година конкуренцията ще е много голяма - Арда, ЦСКА 1948, Монтана, Локо (София), по морето също има добри отбори”, каза Росен Андонов.

“От Царско село се свързаха с мен и амбициите ни съвпаднаха. Нямах никакви колебания дали да дойда тук. Целта е да влезем в елита”, заяви Пламен Тенев, който през последния сезон бе част от Верея, а преди това бе в тима на Берое.

“Конкуренцията ще е много голяма и дори може да се каже, че Втора лига ще е по-силна от Първа, но се надявам да се поздравим с успех. С по-малко от влизане в елита няма да се задоволим”, сподели Кристиян Кацарев.

“Доста бързо се разбрах с ръководството. Условията, които се предоставят тук, мога да твърдя, че ги нямат голяма част от отборите в елита. В чужбина се справих доста добре. Имах още една година от договора, но така се стекоха обстоятелствата, че се върнах в България. В близките 10-15 години толкова силна Втора лига мисля, че не е имало. Надявам се ние да оправдаем очакванията и да спечелим мястото си в Първа лига догодина”, каза Николай Дюлгеров, който се завръща от Израел, където бе част от тима на Апоел Мерморек.

“Мисля, че вече пасвам към колектива. Надявам се колкото се може по-бързо да адаптирам и да изпълнявам задачите, които ми поставя треньорът. Имах разговори с отбора на ЦСКА 1948, но се разбрах с ръководството на Царско село. Те показаха повече желание да ме имат и се радвам, че ще мога да играя тук под ръководството на Никола Спасов”, сподели Емануил Манев, който пристига в тима след дълги години в отбори по морето.

“Говорих с наставника Никола Спасов и той ми обясни какви са амбициите на отбора. Все още ни трябва малко време да се опознаем с останалите момчета, но и това ще стане до началото на шампионата. Има още доста нови играчи”, каза единственият чужденец сред новите попълнения - сърбинът Марко Прлевчи, който идва от арменския Ширак.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти