Радост за Сърбия! Мондиалът започна отлично за съседите - победа над Коста Рика (видео+снимки)

Атаката на тикосите бе водена от Марко Уреня, който бе подпомаган от Брайън Руис и Йохан Венегас по двете крила. Изненадващо основният нападател на тима Джоел Кембъл бе оставен резерва и се появи чак в средата на втората част.

Сърбите пък ще разчитаха на Митрович в нападение. Зад него бе голямата звезда на тима Милинкович-Савич. По двете крила пък бяха Адем Ляич и Душан Тадич.

Срещата започна двуостро и в първите минути двата тима си размениха по няколко опасни атаки. Най-чистото положение бе за костариканците, когато Джанкарло Гонсалес стреля с глава, но Владимир Стойкович спаси. В 12-ата минута отново той бе много близо до гола, след като бе оставен непокрит в малкото наказателно поле, но не успя да насочи топката с глава в рамките на вратата.

В 27-ата минута дойде отлична възможност за сърбите. Един далечен пас хвана отбраната на Коста Рика неподготвена и Милинкович-Савич се оказа сам срещу Кейлор Навас, но ударът му не бе достатъчно добър, за да преодолее стража.

С напредването на времето до края на първата част двата тима намалиха оборотите и опасностите пред вратите намаляха. Все пак малко преди почивката Милинкович-Савич отправи много красив удар със задна ножица, който бе спасен от Навас. Страничният съдия маркира засада, но повторенията показаха, че ситуацията е чиста и ако топката бе влязла в мрежата, това щеше да е гол за Сърбия.

В началото на втората част Сърбия отново бе близо до гола. Митрович се оказа сам срещу Навас, но и той не съумя да прати топката във вратата и старжът спаси. Скоро обаче все пак сърбите откриха резултата. Един пробив на Митрович приключи с фал пред наказателното поле, който Коларов превърне в гол с неспасяем удар в горния ляв ъгъл на Кейлор.

В средата на полувремето Сърбия бе много близо до удвояване на резултата. Митрович намери резервата Филип Костич на на празна врата, но ударът му от въздух не сполучи и топката не влезе за 2:0. Малко по-късно Митрович направи поредния си пропуск, след като се засуети в наказателното поле и топката му бе избита. В края на мача нервите взеха връх и се получи сблъсък между двата щаба, но съдията успя да успокои страстите. Междувременно натискът на Коста Рика бе ялов и не успя да създаде нищо опасно.

По този начин Сърбия започна по отличен начин участието си в Русия и направи първа, но важна крачка към излизане от груповата фаза. В следващия си мач “орлите” е срещу Швейцария на 22 юни в Калининград. Коста Рика пък ще има тежката задача да наваксва изгубеното срещу един от фаворитите за купата - Бразилия - на същата дата в Санкт Петербург.

ФОТОГАЛЕРИЯ ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА КОСТА РИКА ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА СЪРБИЯ ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК!

Коста Рика:

Навас; Акоста, Гонсалес, Дуарте, Калвао, Гамбоа, Борхес, Брайън Руис, Гусман (73- Колиндрес), Венегас, Уреня (67- Кембъл)

Сърбия:

Стойкович; Тошич, Иванович, Коларов, Миленкович, Миливоевич, Тадич (83- Рукавина), Милинкович-Савич, Матич, Ляич (70- Костич), Митрович (89- Прийович)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти