Булдозерите организират благотворителен турнир по флаг футбол

Клуб по американски футбол Софийските Булдозери организира благотворителен турнир по флаг футбол. Надпреварата “Flag for charity” ще се проведе в събота, 9 юни, на ст. „Академика” в София, като началото е в 12.00 ч. Регистрацията за събитието е индивидуална и отборите ще бъдат разпределени от организираторите непосредствено преди старта на събитието. Минималната такса за участие е 12 лв.

Събраните средства от такси, както и всички дарения по време на турнира, ще бъдат предоставени на сдружение "Русаля" и тяхното училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов” в с. Русаля. Турнирът ще е с международно участие, като към момента участие са потвърдили три румънски отбора.

Флаг футбол е версия на американския футбол без специална екипировка, в която няма контакт и спортна агресия. Форматът на играта изправя два отбора от по петима участника (без ограничение във възраст и пол) един срещу друг, като целта на двата отбора е да отбележат повече повече точки в рамките на игровото време (две полувремена от по десет минути). Всеки от играчите носи колан с по една лента от двете страни. Озове ли се някоя от лентите в ръцете на съперников играч разиграването приключва.

. Заповядайте на “Flag for charity”, където освен турнира по флаг футбол ви очакват изненади от нашите спонсори и специална томбола с награди.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти