Лудогорец потвърди за кондиционния спец от Атлетико Мадрид

Лудогорец потвърди новината на Sportal.bg от по-рано днес, че шампионите са взели кондиционния специалист на Атлетико Мадрид Иван Диаз.
Ето какво съобщават "орлите": "Лудогорец направи изключително сериозна крачка за развитието на спортно-техническия процес. Клубът привлече кондиционен специалист от екипа на Диего Симеоне в Атлетико (Мадрид). Това е Иван Рафаел Диаз, който през последните 12 години неизменно работи за настоящия шампион в турнира Лига Европа. Роденият през 1978 година треньор е трупал опит още в Реал (Мадрид) и Хетафе.

Българските любители на футбола, които следят представянето на Атлетико (Мадрид), са виждали последно Иван Диаз да води загрявката на отбора преди началото на финала в турнира Лига Европа срещу Марсилия на стадиона в Лион на 16 май 2018 г. 

Заедно с привлечения наскоро шотландски кондиционен треньор и специалист по спортни науки Йън Кол Диаз ще се грижи за кондиционната подготовка на ПФК Лудогорец. Целта на инвестицията с привличането на високо квалифицирани специалисти, е да се подобри кондиционният капацитет на отбора с цел повишаване на конкурентоспособността в мачовете от европейските клубни турнири.

Иван Диаз ще се присъедини към щаба на Димитър Димитров за началото на лятната подготовка идният понеделник".

 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти