RIZIN се извиниха за объркването, което се получи с битката на Флойд Мейуедър

Преди няколко дни от RIZIN шокираха света и на пресконференция обявиха, че боксовата легенда Флойд Мейуедър ще се бие срещу непобедения местен талант Теншин Насукава. Двамата бяха заедно на пресконференцията и дори застанаха лице в лице. Докато Флойд Мейуедър беше в Япония - всичко беше точно, но веднага щом кацна в САЩ обяви, че бил подведен и няма да се бие с Насукава.

Американецът твърди, че му предложили над $80 милиона, за да се бие пред богаташи в битка, която няма да е официална и няма да се предава по нито една телевизия, но от RIZIN обявиха друго в последствие и сега трябваше да се извиняват за объркването:

"На пресконференция, която се проведе на 5-ти ноември ние от RIZIN обявихме, че събитието RIZIN 14, което ще се проведе на 31 декември в Япония ще бъде оглавено от битка между Флойд Мейуедър и Тенсин Насукава. Кратко след като обявихме това г-н  Мейуедър направи изявление в социалните мрежи и каза, че битката била отменена. Ние искрено се извиняваме за объркването в тази ситуация. Председателят на RIZIN Нобуюки Сакакибара води преговори с Флойд Мейуедър, за да изпълнят подписаното в договора и се надяваме да има яснота по въпроса следващата седмица."

Флойд Мейуедър явно беше отишъл за лесни пари в Япония и докато беше не спираше да хвали страната и я определяше като "специално място", но дни по-късно обяви, че пътуването до Япония било пълно разочарование. И ако погледнем какъв боец е Насукава, то явно е нормално Флойд Мейуедър да не иска да поема риска. mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти