Идеалният отбор на Първа лига за изминалия кръг (XIV)

Поредният кръг на Първа лига донесе успех за лидерите в шампионата. Лудогроец и Левски постигнаха победи с по 4:1. “Сините” се справиха като домакин с Ботев (Пловдив), докато “орлите” взеха три точки като гост над Етър във Велико Търново. ЦСКА-София пък взе тежката визита на Локомотив (Пловдив) с 1:0. Берое се справи с 2:0 със Славия, докато Дунав се развихри срещу Витоша (Бистрица) и победи с 3:0. Септември прекъсна ужасната си серия от поредни загуби и стигна до успех 1:0 над Верея. Ботев (Враца) пък победи с 2:1 Черно море.ДУНАВ - ВИТОША 3:0ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА-СОФИЯ 0:1СЕПТЕМВРИ - ВЕРЕЯ 1:0БОТЕВ (ВРАЦА) - ЧЕРНО МОРЕ 2:1ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 4:1ЕТЪР - ЛУДОГОРЕЦ 1:4БЕРОЕ - СЛАВИЯ 2:0Мартин Луков (Локомотив Пловдив)Стражът на “смърфовете” изигра стабилен мач срещу ЦСКА-София. Младият вратар успя да се намеси на няколко пъти изключително авторитетно. Луков допусна попадение, за което обаче нямаше никаква вина. (2)

Луис Нганиони (Левски)

Левият бек на “сините” направи успешен дебют за тима в официален мач. Французинът се включи на пълни обороти срещу Ботев (Пловдив) на мястото на контузения капитан Иван Горанов и даде повод на феновете да са спокойни, че в лявата зона на отбраната нещата са под контрол. Срещу “канарчетата” Нганиони влезе в множество единоборства с играчите на гостите и спечели голяма част от тях. На няколко пъти също така отне топката на съперник при атаки на Ботев и така предотврати опасности пред Божидар Митрев. (1)

Костадин Гаджалов (Ботев Враца)

Бранителят започва постепенно да се адаптира отново към българските терени след дълго време из Шотландия. Защитникът игра много стабилно срещу Черно море и показа, че може да се разчита на него в отбраната на Сашо Ангелов. Срещу “моряците” Гаджалов успя да спре множество атаки на съперника още в зародиш, което се оказа от важно значение за крайната победа. (1)

Стилиян Николов (Септември)

Защитникът много бързо успя да се впише в състава на Септември, след като се възстанови от тежка контузия в коляното. Срещу Верея барнителят бе в отлична кондиция и заедно с Александру Бенга не позволиха опасности в близост до Янко Георгиев. Това бе едва втори мач на Николов за сезона, но с представянето си даде заявка, че може да се превърне в основна фигура в отбраната на тима от София. (1)

Сисиньо (Лудогорец)

Десният бек на разградчани бе много активен в зоната си и бе в основата на две от попаденията на “орлите” срещу Етър. Бразилецът стартира атаката за второто попадение на тима му, а за третия гол прати отличен дълъг пас към Кешерю, за да го изведе сам срещу вратаря. Сисиньо и Дяков не се разбраха добре при попадението на Етър, но цялостното представяне на бека в срещата бе много силно. (3)

Светослав Ковачев (Дунав)

Младият талант направи изключителни неща в сблъсъка с Витоша (Бистрица). Юношата на Лудогорец се разписа в мрежата на Християн Василев. Той асистира и за едно от попаденията на Ахмед Ахмедов, който също изигра много силен мач срещу “тигрите”. Крилото впечатлява с прекрасна скорост и отлична техника, с която изпъкна и срещу отбора на Росен Кирилов. (1)

Кали Тиам (Левски)

Халфът на “сините” отново бе на много високо ниво. Сенегалският футболист вече не е полезен само в дефанзивен план за Левски. Това се доказа и в последния мач, когато заби попадение в мрежата на Даниел Кайзер. (2)

Кристиян Малинов (ЦСКА-София)

Полузащитникът на “червените” хвърли много сили в битка с играчите на Локомотив (Пловдив) на Лаута. Халфът бе много активен в средата на терена и спечели голяма част от единоборствата с играчите на “смърфовете”. (2)

Вандерсон Виана (Берое)

Атакуващият полузащитник на Берое бе с основна заслуга за победата на заралии с 2:0 срещу Славия. Бразилецът се отчете с две попадения във вратата на стража Георги Петков, а също така изпъкна с няколко добри отигравания. В 14-ата минута Вандерсон бе на точното място и се възползва от добро подаване на Меска. В 74-ата минута отново той попадна в прегръдките на своите съотборници, след като надбяга Александър Станисавлевич и реализира втория си гол. (1)

Станислав Костов (Левски)

Нападателят на отбора не спира да бележи! Голмайсторът на “сините” изигра пореден силен мач - този път срещу Ботев (Пловдив). Слави Костов заби нови два гола в елита, с които най-накрая убеди Петър Хубчев да получи повиквателна за националния отбор на България. (4)

Клаудиу Кешерю (Лудогорец)

Хеттрик за румънския нападател срещу Етър. Звездата на “орлите” не спира да впечатлява с изявите си на терена. Опитният стрелец се забавляваше срещу “болярите”. Логично и от всяко негово докосване произлизаше опасност пред вратата на Христо Иванов. (5)

Добре играха още:

Ахмед Ахмедов (Дунав)

Густаво Кампаняро (Лудогорец)

Давиде Мариани (Левски)

Венцислав Керчев (Ботев)

Временно класиране по брой избирания в идеалния отбор

1.

Клаудиу Кешерю (Лудогорец) - VII, Х, XI, XIII, XIV

2.

Кирил Десподов (ЦСКА-София) - III, IV, VI, VIII

Габриел Обертан (Левски) - I, III, VI, Х

Давид Яблонски (Левски) - I, IX, Х, XII

Вандерсон (Лудогорец) - V, VII, Х, XII

Станислав Костов (Левски) - IX, XI, XIII, XIV

3.

Ерол Алкан (Берое) - II,  III, VI

Борислав Цонев (Берое) - IV, VI, VIIIII

Георги Йомов (Славия) - II, IX, XII

Натанаел (Лудогорец) - V, XII, XIII

Кристиан Димитров (Ботев) - VII, XI, XIII

Мартин Камбуров (Берое) - I, XII, XIII

Сисиньо (Лудогорец) - I, IX, XIV

4.

Мартин Райнов (Берое) - II, III

Камен Хаджиев (Берое) - IV, V

Стефан Христов (Витоша) - I, V

Мартин Ковачев (Дунав) - II, VI

Холмар Ейолфсон (Левски) - IV, VI

Ивайло Михайлов (Ботев Враца) - IV, VII

Антон Недялков (Лудогорец) - V, VIII

Иван Бандаловски (Берое) - VII, VIII

Едвин Джеси (ЦСКА-София) - I, VIII

Румен Руменов (Етър) - VII, VIII

Галин Иванов (Славия) - I, IX

Красимир Костов (Ботев Враца) - IV, Х

Асен Георгиев (Локомотив Пловдив) - IX, Х

Тодор Неделев (Ботев Пловдив) - VI, Х

Ивайло Лазаров (Витоша)  - III, Х

Християн Василев (Витоша) - IX, XI

Иван Горанов (Левски) - Х, XI

Джоди Лукоки (Лудогорец) - VII, XI

Даниел Кайзер (Ботев) - I, XII

Козмин Моци (Лудогорец) - IV, XII

Милош Цветкович (Левски) - V, XIII

Давиде Мариани (Левски) - V, XIII

Георги Илиев (Черно море) - XI, XIII

Мартин Луков (Локомотив Пловдив) - III, XIV

Кали Тиам (Левски) - Х, XIV

Кристиян Малинов (ЦСКА-София) - VI, XIV

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти