Голмайсторът на Левски вдигна купа (видео+галерия)

Отборът на Станислав Костов е тазгодишният шампион на турнира ScaptoCup 2018. Надпреварата по мини футбол се проведе в зала "Скаптопара" в Благоевград и бе с благотворителна цел. Всички събрани пари ще бъдат дарени на родилното отделение на благоевградската болница.

Голмайсторът на Левски и съотборниците му, сред които Владислав Златинов, Юлиян Попев и Антон Костадинов спориха за трофея срещу тима на Юве с Петър Златинов и Красимир Станоев в редиците си. Двубоят предложи драма, динамичен футбол и много емоции, а успехът с 2:1 отиде за тима, воден от нападателя на 26-кратните шампиони.

"Турнирът беше страхотен и много се забавлявахме. Поздравявам организаторите - наистина са направили много. Надявам се да съберем повече средства за родилно отделение в Благоевград", каза Костов.

ScaptoCup предложи много усмивки и за талантливите футболисти от четирите школи в Благоевград. По време на надпреварата децата демонстрираха футболни качества в интригуващи срещи и на финала всички получиха медали, връчени им от футболиста на Берое Борислав Цонев.

Непосредствено преди последния мач от състезанието бе направен още един търг за втората фланелка, дарена от легендата Христо Стоичков. Този път сумата дадена за тениската с автограф от Камата възлизаше на 4400 лева след оспорвано наддаване в препълнената зала.

Инициативата бе подкрепана от още куп звезди на българския футбол като Кирил Десподов от ЦСКА-София, Радослав Цонев от Лече, Александър Дюлгеров, капитана на Лудогорец Светослав Дяков, Иван Цветков, Христо Стоичков и много други.

Средстава за родилното отделение в Благоевград ще се събират до 27 декември, включително. Всеки, който иска може да дари сума по сметката на фондация "Скапто".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти