Стивън Петков отряза Ботев за нов договор

Нападателят на Ботев (Пловдив) Стивън Петков отказа предложението на клуба да подпише нов договор. Голмайсторът има контракт с тима до края на първенството. Така на 1 януари 2019 година стрелецът ще може да преговаря с който клуб пожелае и евентуално да премине в него през лятото като свободен агент. Петков получи подобрена оферта от ръководството, но я е отклонил, съобщава plovdivnews.bg.

Към момента заплатата на 23-годишния футболист е една от най-ниските в отбора, но явно и новите условия не са се харесали на играча, вкарал много важни попадения за Ботев. Стивън обаче ще остане при „жълто-черните“ и през пролетта. През есенния полусезон Петков бе на терена в 18 шампионатни мача, в които вкара 6 гола.

Спортно-техническият щаб на канарчетата пък обмисля възможността да покани бразилеца Фернандо Виана. В момента 26-годишният нападател е свободен агент, след като договорът му с корейския Сувон изтече. За този тим той изигра 15 двубоя за първенството, в които реализира 6 гола. Преди това той бе част от арабския Ал Дафра. Виана носи екипа на Ботев през 2017 година. В 30 двубоя в родния елит бразилецът реализира 15 попадения.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти