ЦСКА 1948 одобри деца на кастинг

Децата в ЦСКА 1948, родени през 2006 и 2007 година, изиграха контрола срещу столичната академия ДИТ. Двубоят се проведе в събота на спортен комплекс ПЖИ и завърши с минимална победа за гостите с 1:0.

"Целта на учебната игра беше да се обърне специално внимание на одобрените деца от кастинга „Стани звезда в ЦСКА!“, провел се преди седмица. Както споменахме, половината от 20-те селектирани са сред най-малкия набор в армейската школа. В рамките на цялата седмица те тренираха наравно със своите връстници, като треньорът Йордан Юруков реши да изпробва талантите в истински мач, където да покажат възможностите си срещу реален противник", пише на официалния сайт на "червените".

Срещата започна с натиск на младите "армейци", които на два пъти имаха шанс да открият, но не успяха. Следващите минути преминаха равностойно, като топката често сменяше своя притежател и се задържаше предимно в центъра.

Постепенно играчите на ДИТ успяха да изнесат играта още по-далеч от вратата си и в 25-ата минута стигнаха до фаул в близост до наказателното на „червените“. Зад топката застана Генчев, който нацели страничния стълб.

До края на полувремето възпитаниците на Йордан Юруков държаха гостите в наказателното им поле, но до гол не се стигна.

Втората част започна с промени и в двата състава, а резултатът бе открит след три минути игра. Нападател на „динамитите“ се озова сам срещу стража на ЦСКА и не сгреши – 0:1 за ДИТ.

Десет минути по-късно пасивът на "армейците" бе удвоен, но главният съдия отмени попадението заради засада. Поради ниските температури и честите смени, до нов гол не се стигна и срещата завърши с минималното 0:1 за Академия ДИТ.

За възпитаниците на Юруков предстои едномесечна пауза, като отборът се събира отново на 14 януари за първа тренировка през новата календарна година.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти