С гол на Конър Макдейвид Едмънтън прекъсна победната серия на Калгари

Мико Коскинен направи 24 спасявания, а Конър МакДейвид реализира единствения гол в средата на първата третина при победата на Едмънтън с 1:0 над Калгари в среща от поредния кръг в Националната хокейна лига. По този начин домакините записаха трети пореден успех и не позволиха на "пламъците" да се откъснат на върха в класирането на Западната конференция.За Коскинен това бе трети "шътаут" на домашен лед и общо шеста победа в шест мача в Едмънтън.Загубата пък сложи край на серията на Калгари от пет последователни победи, макар и вратарят на тима Дейвид Ричи да се представи отлично и да спаси 29 шайби към мрежата си.

Финалистът в НХЛ през миналия сезон Лас Вегас победи с 4:2 като домакин Далас в друг двубой от неделната програма.

С голям принос за победата на "рицарите" бе вратарят Марк-Андре Флюри, който отрази 22 удара към вратата си.

Мартин Ханзал даде аванс на Далас в шестата минута на мача, но с последователни попадения на Райън Карпентър, Уилям Карлсон и Алекс Туч домакините обърнаха хода на мача.

Еса Линдел намали на 2:3 в средата на последната третина, но гол на Райли Смит по-малко от 30 секунди преди финалната сирена сложи край на надеждите на "звездите" за обрат.

Трои Круг се разписа в продължението, за да донесе победата на Бостън с 2:1 при визитата на Отава.

Дейвид Крейчи финтира защитниците на канадския отбор и подаде към непокрития Круг, който записа втория си гол за сезона 3:07 минути след началото на добавеното време.

Марк Стоун бе открил резултата в полза на Отава в 13-ата минута от мача, но в началото на втората третина Брад Маршанд изравни за 1:1. В третата част нови голове не паднаха, като и двамата вратари се отличиха с някои чудесни спасявания.

Туука Раск отрази 27 шайби към вратата на Бостън, докато колегата му Майк Маккена записа цели 42 стопа.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти