14 задържани след дербито Локо Пд - Ботев

Полицията в Пловдив е задържала 14 души за противообществени прояви във връзка с вчерашното дерби между футболните отбори на Локомотив и Ботев, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в града. На 12 от тях са съставени актове по Закона за опазване на обществения ред, е седем са били задържани за срок до 24 часа.

В резултат на създадената организация от полицията за охрана на обществения ред в Пловдив, не са регистрирани инциденти по време на футболния мач. Преди началото на срещата 19-годишен младеж е задържан за срок до 24 часа и му е съставен акт, след като хвърлил стъклена бутилка срещу полицейски служители на кръстовището на бул. "Санкт Петербург" и ул. "Лев Толстой".

@@@

При обиск от него било иззето пакетче с наркотично вещество. В края на мача, за нарушение на обществения ред по време на самата среща, са задържани 13 зрители на възраст между 16 и 29 години. На единадесет от тях са съставени актове за използване на маски и хвърляне на пиротехнически средства.

Около 23,00 часа, след бързата намеса на служители от сектор "Специализирани полицейски сили", е предотвратено възникването на сбиване между привърженици на двата отбора в квартал "Христо Смирненски". На място била установена самоличността на общо над 130 участници, които са предупредени по силата на Закона на МВР да не нарушават обществения ред.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти