Рашфорд поведе Ман Юнайтед в първата контрола

Манчестър Юнайтед спечели първата си контрола за новия сезон. Отборът на Оле Гунар Солскяер победи Пърт Глори с 2:0. Пред над 50 000 зрители на "Оптъс Стейдиъм" в Западна Австралия “червените дяволи” напълно доминираха, но успяха да преодолеят защитата на съперника след почивката.Маркъс Рашфорд откри резултата в 60-ата минута, а младият Джеймс Гарнър направи 2:0 пет минути преди края.Преди двубоя домакините бяха организирали светлинно шоу и демонстрация на местните традиции.

Новото попълнение Даниел Джеймс направи дебют за “червените дяволи” на лявото крило. До него в атаката играят младият Таит Чонг отдясно, Джеси Лингард и Антони Марсиал, който е на върха на атаката. Оле Гунар Солскяер не може да разчита на Ромелу Лукаку, който е с лека травма. Ерик Байи и Виктор Линдельоф също пропускат срещата. Пол Погба, който изяви желание да напусне клуба, е на пейката. Там е и новото попълнение Аарън Уан-Бисака.

"Червените дяволи" започнаха отлично и организираха няколко атаки още в първите минути. Силно начало направи дебютантът Дан Джеймс. Бившият играч на Суонзи проби няколко пъти, но атаките не бяха завършени, като в един от случаите Далот стреля над вратата, а в друг защитник на австралийците успя да избие.

След високото темпо в самото начало, Пърт Глори започна да се справя малко по-добре с устрема на съперника. Ман Юнайтед продължаваше да владее топката в големи периоди, но по-рядко стигаше до вратата на домакините. В 26-ата минута Марсиал получи топката в наказателното поле и стреля, но топката отиде във външната част на мрежата. Малко по-късно Лингард отправи прекрасен удар от дистанция. Вратарят на Пърт се намеси великолепно и изби топката в ъглов удар.

До края на полувремето тимът на Солскяер търсеше пролуки в защитата на съперника, но не намери такива. В 39-ата минута Чонг бе съборен в наказателното поле, но съдията прецени, че няма нарушение и не отсъди дузпа. За второто полувреме Юнайтед излезе с тотално променен отбор, като бяха направени 11 промени. Дебют направи Аарън Уан-Бисака, а Пол Погба също се появи на терена.

“Червените дяволи” започнаха силно и втората част. Погба пробва удар в 47-ата минута, но французинът бе неточен. След това младият Мейсън Грийнууд навлезе в наказателното поле и стреля покрай вратата. След почивката имаше повече идеи в атаката на Ман Юнайтед, като в основата им бяха Мата и Рашфорд, които успяваха да комбинират между сгъстената защита на съперника.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти