Спартак (М) се отървава от Самедов, двама не искат да си ходят

Продължават опитите на ръководството на Спартак (Москва) да се освободи от футболистите, които не попадат в плановете на старши треньора Олег Кононов. Сред тях е и българският халф Ивелин Попов, но раздялата с него няма да е проблем, защото Попето има оферти както от Русия, така и от Турция и Китай. Не така стоят нещата с трима негови съотборници.

По информация на "Sport24", Спартак преговаря с Александър Самедов за разтрогване на договора му. 34-годишният ветеран е в "черния" списък на Кононов и клубът прави всичко възможно да прекрати контракта му по взаимно съгласие, за да не се налага да плаща неустойка.

Самедов, който прекрати кариерата си в националния отбор след Мондиал 2018, има 8 мача в Премиер лигата през сезона, но не се разписа нито веднъж.

Други двама нежелани футболисти - Роман Ерьоменко и Жано Ананидзе, не искат да напускат Спартак. Ерьоменко по всяка вероятност ще пътува с тима за лагера в Дубай, макар да е наясно, че на него няма да се разчита в официалните мачове. Ананидзе пък е отказал оферта от Криля Советов и ще се опита по време на подготовката да докаже, че има място в отбора.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти