Боряна Калейн грабна второ отличие за България от Европейското по художествена гимнастика

Боряна Калейн успя да спечели втори медал за българската гимнастика в последния ден на Европейското първенство в Баку, след като се окичи с бронзи във финала на топка.

Калейн, която по-рано днес допусна сериозна грешка и остана едва седма във финала на обръч, успя да се стегне и да изиграе по отличен начин съчетанието си, което бе оценено с 21.800 - 13.100 за трудност и 8.700 за изпълнение. Това бе малко по-слабо от квалификациите, когато нашата представителка бе оценена с 22.100 и влезе във финала с втора оценка.

 

 

Другата ни представителка Катрин Тасева остана седма, след като допусна една сериозна грешка и лека неточносто, което й донесе оценка от едва 19.500, но само 7.300 за изпълнение. Катрин се класира за финала след отлично представяне в квалификациите, когато получи трета оценка - 21.600.

Златото грабна рускинята Арина Аверина, която бе абсолютно безапелационна и не допусна грешки - 22.850. Второто място и сребърното отличие отиде при другата представителка на Русия - Александра Солдатова, която показа някои колебания, но въпреки това получи 22.050 за своето изпълнение, което бе достатъчно отличие.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти