Спорът с Ливърпул не е решен, напомни треньорът на Барселона

Наставникът на Барселона Ернесто Валверде не дава и дума да се каже, че неговият тим е сигурен финалист в Шампионската лига. В сряда “блаугранас” надвиха Ливърпул с 3:0 в първата среща и имат солиден аванс преди реванша в Англия, който е във вторник. “Имаме добра преднина, но спорът не е решен. Видяхме на какво е способен съперникът”, заяви треньорът на пресконференцията си преди кръга в Ла Лига.

В събота каталунците гостуват на Селта, но за тях двубоят е без значение, защото те вече спечелиха титлата. Валверде обаче държи от играчите си да мислят само с мача на “Балаидос” и чак след това да насочат внимание към предстоящата среща на “Анфийлд”.

Наставникът анонсира, че ще направи промени в състава. В същото време Юрген Клоп няма тази привилегия, защото отборът му продължава да се бори за златните медали в Премиър лийг. "Не смятам, че имаме предимство заради това. А и все пак Ливърпул имаше един ден почивка повече от нас преди първия сблъсък. Но пък ние трябва да сме във форма и за финала за Купата на Испания”, обясни Валверде.

Независимо че каталунците са с големи шансове за требъл, има хора, които не оценяват успехите им. “За нас няма значение какво мислят те. Важното е, че самите ние оценяваме какво сме постигнали”, спокоен е треньорът.

Валверде се изказа ласкаво за желаещия да напусне Яспер Силесен и взетите под наем Жейсон Мурийо и Кевин-Принс Боатенг, които не получиха почти никакви шансове за изява. Според него Чави Ернандес има нужните качества да бъде треньор на Барса.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти