Кметът на Пловдив: Ако довечера не ни отрежат много съдиите, финалът ще е Ботев - Локо

Кметът на Пловдив Иван Тотев потвърди днес, че ще има обща среща с футболните клубове в града относно бъдещето на стадион "Пловдив“.

"Пловдив никога не е криел амбиции да бъде домакин на големи форуми. Многократно сме заявявали, че градът е готов и има такова желание. След изказването на спортния министър

Красен Кралев

ние трябва да излезем с обща позиция, за да е ясно какъв сигнал Пловдив ще изпрати до държавата“, заяви Тотев пред камерата на Plovdiv24.bg.

"Вчера проведох разговори с хора от ръководството на Ботев, ще се чуя и с Локомотив. Ще организираме една среща с двата клуба, а може да поканим и Спартак и Марица. Всички заставаме зад позицията, че бъдещият нов стадион "Пловдив“ ще бъде използван и ще има мачове на него. Защо не и националният отбор да играе тук от време на време. Трябва на всички да е ясно, че четирите клуба подкрепят една такава инвестицията от държавата и ще използват съоръжението. Не може да допуснем градът ни да бъде заобиколен, та Пловдив е най-футболният град в България. Ако довечера не ни отрежат много съдиите, сигурно ще имаме два отбора във финала за Купата“, каза още кметът на Пловдив.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти