Левски с нов капитан

Отборът на Левски има нов капитан. Той се казва Живко Миланов. Опитният защитник изведе "сините" с капитанската лента в домакинството срещу Ботев (Пловдив) от първия кръг в плейофите на Първа лига. Досегашният капитан Иван Горанов също започна титуляр, но срещу "канарчетата" лентата беше на ръката на 34-годишния футболист. Интересното е, че Миланов за втори пореден път е титуляр, но срещу Верея (4:3), когато игра централен защитник Горанов беше с лентата. При първото домакинство на Левски с най-възрастния си играч в стартовия състав, първоначално беше съобщено, че Горанов е капитан, но след това беше променено и играчът с №20 беше обявен за такъв.

Иван Горанов стана капитан на столичани при пристигането на Славиша Стоянович през август, след като Божидар Митрев изпадна от титулярния състав.

Още преди няколко седмици Георги Дерменджиев обяви, че след привлечените опитни играчи - Миланов, Николай Михайлов и Валери Божинов може и да има промяна, но това решение се взима от играчите в съблекалнята.

Миланов има над 190 мача за "сините", с които е спечелил и девет трофея. Той има три титли, три купи на България и три Суперкупи на страната.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти