Късмет за Ливърпул и английски сблъсък на 1/4-финалите на ШЛ, потенциалните полуфинали също са определени (жребият тук)

Ливърпул изтегли най-желания съперник от осемте отбора, които се класираха за 1/4-финалите на Шампионската лига. Мърсисайдци, които отстраниха Байерн (Мюнхен) в предишната фаза, ще спорят с Порто за място на полуфинала. През миналия сезон Ливърпул елиминира същия съперник на 1/8-финалите на надпреварата след разгром с 5:0 в Португалия.

Ако успеят да се класират, "червените" ще срещнат победителя от сблъсъка между един от големите фаворити - Барселона, и отбора на Манчестър Юнайтед, който сътвори сензация, отстранявайки фаворизирания тим на Пари Сен Жермен, след като в първия двубой на "Олд Трафорд" английският отбор загуби с 0:2. Предишните срещи между Барселона и Юнайтед бяха на финалите на Шампионската лига през 2009-а и 2011-а година. Каталунците бяха крайни победители и в двата случая. Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солкяер пък ще се завърне на "Камп Ноу", където през 1999 година вкара знаменития си гол за обрата срещу Байерн (Мюнхен).

Очаквано следващата фаза ще ни предложи и един изцяло английски сблъсък - Тотнъм - Манчестър Сити. Победителят от този двубой ще срещне на полуфиналите Аякс или Ювентус. До този момент Сити два пъти се е падал с английски отбори в евротурнирите - с Челси през сезон 1970/71 и с Ливърпул през миналата кампания. И двата пъти "гражданите" отпадат.

Още от Футбол свят

Виж всички