Зелена светлина на "Герена"! Левски тръгва за мощна селекция

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев получи зелена светлина от новите силни фигури в клуба, за да прави спешна селекция, научи Sportal.bg. Той имаше много важна среща с Васил Божков и приближените до бизнесмена, които се очаква да заменят Спас Русев начело на 26-кратните шампиони. Това стана ясно, след като премина одитът показал реалното финансово състоянието на "сините". Целта е ясна - клубът да бъде спасен, за да не последва съдбата на вечния си съперник ЦСКА, който фалира през 2016 година, след като един сезон игра в Трета лига. Основната задача на Колев ще е да стабилизира бюджета през следващите месеци, тъй като в момента заплатите са нереално високи предвид приходите на "сините".

Бившият шеф в БФС получи право да затвори сделките за играчите, с които води преговори от 10 дни. В неговите планове попадат предимно български играчи, но не само. Така желаните Валери Божинов, Мартин Райнов, Живко Миланов, Галин Иванов и Кристиан Димитров са получили оферти от Левски. Няма да е лесно да бъдат привлечени всички поради различни причини. Нападателят е свободен агент, но има по-големи изисквания от новия бюджет на "сините", капитанът на Берое е най-близо до контракт, като двата клуба са пред затваряне на сделката, за която е нужна трансферна сума. Крайният защитник до 48 часа трябва да се раздели с АПОЕЛ, като се очаква също да се разбере с Колев. Досегашната звезда на Славия има четири пъти по-голяма оферта от Унгария, която определено не е за подценяване, като ще помисли няколко дни, докато за централния защитник "канарчетата" искат сериозна трансферна сума. Въпреки това в ръководството на Левски цари оптимизъм, че доста от споменатите играчи в следващите дни могат да подпишат с клуба. Най-вече заради това, че въпросните футболисти искат да играят на "Герена", като нито един от тях не е казал категорично, че не би сложил синята фланелка.

Едно нещо е сигурно. В Левски предстоят горещи две седмици в графата трансфери - както за входящи, така и за изходящи, след като вече Габриел Обертан беше продаден в Турция за близо 900 000 евро.

Sportal.bg

научи, че и друга от звездите на "сините" може да напусне клуба. Освен това Божидар Митрев, Мартин Полачек и Филипе Нашименто, които тренират в София, ще трябва да изслушат оферти, ако искат да играят през следващите шест месеца.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти