Ман Юнайтед постигна мъчна победа над Лестър, Рашфорд вкара дузпа

Манчестър Юнайтед постигна трудна победа с 1:0 над Лестър в среща от петия кръг на Висшата лига. Това бе и първа победа след серия от три поредни мача без успех. За гостите пък това бе първа загуба, след като те записаха две победи и две равенства в първите си четири мача.

Солскяер имаше доста проблеми при окомплектоването на състава, след като поради различни травми не бяха на разположение Антъни Марсиал, Пол Погба, Джеси Лингард и Люк Шоу. Единствено Аарън Уан-Бисака е възстановен и е част от титулярния състав на “червените дяволи”.

Брендън Роджърс пък бе направил две промени и сред титулярите се завръщат Хамза Чъдури и и Чалар Союнджу в предни позиции заплаха за Давид Де Хеа трябваше да са Джеймс Мадисън и Джейми Варди.

Още в третата минута Даниел Джеймс се измъкна отлично отляво и бе фаулиран на граниацта на наказателното поле. Последвалото изпълнение на Андрес Перейра бе опасно, но Каспър Шмайхел се намеси отлично и извади топката в корнер. Две минути по-късно нещата се пренесоха в другото наказателното поле, където Джеймс Мадисън надигра Виктор Линдельоф и отправи опасен удар, но Де Хеа спаси.

В седмата минута Перейра успя да отправи топката към наказателното поле, където Рашфорд изпревари Чалар Союнджу, който го натисна, а това се оказа достатъчно за съдията да посочи бялата точка. Рашфорд застана зад топката и реализира хладнокръвно. По този начин и прекъсна серията от две поредни пропуснати 11-метрови наказателни удари.

В следващите минути на терена се възцари здрава битка, което доведе и до няколко твърди влизания от двете страни, а гостите изглеждаха малко по-опасния отбор. В 30-ата минута първо Хамза Чъдури нахлу в наказателното поле, но топката бе изчистена в корнер, а от последвалото изпълнение топката достигна до Бен Чилуел на дъгата на наказателното поле и левия защитник отправи много опасен удар под гредата, но испанския страж на “червените дяволи” отново се намеси отлично.

43-ата минута ново разбъркване в наказателното поле на домакините след изпълнение на корнер доведе до удар по посока на вратата от страна на Союнджу, но топката бе лека и не представляваше проблем за Де Хеа.

Само три минути след подновяването на играта пас в дълбочина от Рикардо Перейра бе много близо да остави Джеймс Мадисън очи в очи с испанския страж, но Де Хеа излезе и улови на границата на наказателното поле. Две минути по-късно Даниел Джеймс се измъкна от лявото крило, влезе навътре и отправи опасен удар, който обаче премина над вратата на Каспър Шмайхел.

50-ата минута Уан-Бисака изведе Хуан Мата отлично в наказателното поле, но ударът на испанеца бе спасен от датчанина. Четири минути по-късно необмислено действие на Скот Мактоминей доведе до нарушение срещу Тилеманс пред наказателното поле на домакините, но Джеймс Мадисън не успя да уцели рамката на вратата.

Между 67-ата и 70-ата минута Солскяер смени двама от най-опитните си играчи Неманя Матич и Хуан Мата с Фред и Таит Чонг, което бе и опит да се изнесе играта в по-предни позиции, тъй като гостите бяха наложили сериозен териториален превес в последните десетина минути. Това даде резултат и играчите на Манчестър Юнайтед успя да пренесе играта в половината на Лестър.

В 83-ата минута нарушене срещу Скот Мактоминей доведе до фаул от над 25 метра. Рашфорд обаче изпълни великолепно, но топката срещна горната греда на Шмайхел, който изобщо не реагира.

СТАТИСТИКА! МИНУТА ПО МИНУТА!

Още от Футбол свят

Виж всички