Дебютният гол на Ренато Санчес донесе четвърта поредна победа на Лил

Лил отпадна безславно от Шампионската лига, но стабилизира изявите си във френското първенство и днес постигна четвърта поредна победа. Предишните три бяха постигнати с 1:0, а срещу гостуващия Монпелие "песовете" се наложиха с 2:1. В герой за домакините се превърна рекордната покупка в клубната история Ренато Санчес, който отбеляза дебютното си попадение и донесе трите точки на своите в 84-ата минута.

Монпелие игра силно през второто полувреме, изравни с гол на Анди Делор и дори беше близо до пълен обрат, но не се възползва от положенията си.

Лил поведе в 40-ата минута с гол от дузпа на Джонатан Иконе. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на вратаря на гостите Херонимо Руи.

След почивката Лил пропусна да реши всичко в своя полза, а в 75-ата минута Анди Делор беше забравен на далечната греда и отблизо се разписа за 1:1.

В 84-ата минута Ренато Санчес се освободи и с плътен изстрел в долния десен ъгъл на вратата осигури победата на Лил. Малко след това домакините получиха втора дузпа, която Виктор Осимен пропусна.

Лил е 3-и в класирането с актив от 31 точки, а Монпелие е 10-и с 24 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА СТАТИСТИКА ОТ МАЧАКЛАСИРАНЕ ГОЛМАЙСТОРИ ПРОГРАМА

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти