Араби питат за Паулиньо

Крилото на Левски Паулиньо е апетитна хапка за няколко чуждестранни клуба. Към него има интерес от арабски тимове, които вече са декларирали желанието си. 26-годишният бразилец е представляван от швейцарска мениджърска агенция - същата, която се грижи за интересите на вече бившия му съотборник Давиде Мариани. През лятото офанзивният халф бе продаден на дубайския Шабаб ал Ахли. Стойността на трансфера бе 1,417 млн. евро.В момента Мариани, който в началото на кампанията вкара 6 гола в 6 мача за Левски, се справя добре в новия си тим. Той е започвал като титуляр във всичките 7 шампионатни двубоя на Шабаб ал Ахли, като в тях е вкарал 2 гола. Отборът пък е на второ място в местното първенство.

Агентите на Паулиньо имат сериозни контакти в арабския свят, така че не е изненада, че към клиента им проявяват интерес такива клубове. За фланговия нападател питат и от Швейцария. През лятото от Лугано се бяха похвалили, че са много близо до подпис с Паулиньо. Тогава обаче трансферът беше блокиран от треньора на “сините” Петър Хубчев, тъй като те нямаха алтернатива на крилото (по-късно привлякоха Насиру Мохамед). Говореше се, че Лугано трябва да извади 1,2 млн. евро, за да има бразилеца в редиците си.

През този сезон Паулиньо не е пропуснал нито един мач на Левски. В 16 срещи в първенството той е реализирал 6 гола, разписа се веднъж и в четирите мача в Лига Европа. Бразилецът пристигна на “Герена” в началото на 2018 година по настояване на Делио Роси. За него “сините” не платиха трансферна сума, дойде като свободен агент. Преди това носеше екипа на украинския Зоря (Луганск), където е бил съотборник с настоящия защитник на Лудогорец Рафаел Форстър. Общо за Левски той има 67 срещи във всички турнири, в които е вкарал 17 попадения.

“Тема Спорт”

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти